
در این مقاله ما می خواهیم نحوه ارتباط صحیح و مثبت با خانواده همسر را به طور کامل توضیح دهیم و می توان گفت یکی از مسائل مهمی است که باعث اختلاف بین زوجین می گردد، بنابراین اگر که زوجین از آموزش های کافی در ارتباط با خانواده همسر برخوردار باشند و حد و مرز خود را بشناسند و روابط کنترل شده ای داشته باشند، قطعا روابط بهتری می توانند برقرار کنند و با مشکلات کمتری روبرو می شوند.

نحوه ارتباط با خانواده همسر
زمانی که یک زوج تصمیم نهایی می گیرند که با یکدیگر ازدواج کنند، در ذهن خود این تصور را دارند که از این به بعد من به جز خانواده خودم، خانواده ی دیگری هم دارم که نگران من باشند و من می توانم درمسائل زندگی ام از آن ها راهنمایی بگیرم و یا حتی افرادی هستند که من می توانم با آن ها زمان های خالی ام را پر کنم و در حیطه امن خود آن ها را وارد کنم، بنابراین بهتر است بدانیم که نحوه برخورد خانواده همسرمان به این بستگی دارد که ما به چه صورت با آن ها و یا حتی با فرزندشان برخورد کنیم ؛ در حدی که اگر ما به این نکات ریز دقت نکنیم و حد و مرز رابطه را نادیده بگیریم، باعث می شود مشکلات زیادی در رابطه زوجین اتفاق بیافتد و این مسئله باعث ایجاد تنش و ناراحتی و بعضا حتی باعث قطع ارتباط بین زوجین و خانواده هایشان خواهد شد. حال اگر بخواهیم به صورت موردی به چندین راهکار برای رفع این اتفاقات و تنش ها، اشاره کنیم ؛ می توانیم بگوییم :
- نحوه صحیح برخورد زوجین با یکدیگر و حل مسائل خصوصی بدون دخالت دادن دیگران
- صحبت کردن و حل کردن مسائل به صورت مستقیم با خانواده همسر بدون واسطه
- آرامش داشتن و خوددار بودن در صورت بروز مسائل نا به هنگام
- عزت نفس داشتن و احترام گذاشتن به علایق شخصی خود
- کنترل کردن سطح انتظارات خود نسبت به خانواده همسر
- تعیین کردن حد و مرز در روابط با خانواده همسر
- مزاح کردن و شوخ طبع بودن با رعایت احترام
- مهربان بودن و با گذشت بودن

ارتباط زوجین در دوران نامزدی و عقد با خانواده های یکدیگر
همانطور که می دانید روابط در دوران عقد، نشان دهنده آشنایی اولیه و ساختار برخورد با خانواده همسر و خود همسر در آینده است، به همین دلیل مدیریت روابط در این دوران بسیار حائز اهمیت می باشد بنابراین اینکه هر شخص در خانواده همسرش در چه جایگاهی قرار بگیرد ؛ بستگی به خود شخص دارد و تا حد زیادی جایگاه خود را تعیین می کند. حال اگر از همان اول در رابطه با خانواده همسرتان حد و مرز ها را کنترل کنید و در عین حال که با آن ها صمیمی هستید و رابطه خوبی دارید، به گونه ای رفتار کنید که احترام ها سر جایش باقی بماند و جایگاه قابل اعتماد و پر از آرامش را برای خودتان بسازید، اینگونه خانواده همسر شما علاوه بر اینکه هر زمان که شما را می بینند، خوشحال می شوند بلکه احترام بسیار زیادی برای شما قائل هستند.

از راهکار های دیگر برای بالا بردن کیفیت در رابطه با تک تک اعضای خانواده همسر توصیه می شود ؛ مهارت های ارتباطی با هر تیپ شخصیتی را یاد بگیرید تا با شناخت تیپ های شخصیتی هر فرد در مرحله اول به پذیرش آن ها با هر ویژگی که دارند برسید و در مرحله دوم می توانید که با هرکس با هر ویژگی که دارد رابطه صحیح و مناسب برقرار کرده و چالش در روابط را کاهش دهید.
مدیریت روابط با خانواده همسر
نحوه ارتباط با خانواده شوهر یکی از مسائلی است که اکثر خانم ها با آن مشکل دارند و اگر که با نحوه ارتباط صحیح آشنایی نداشته نباشند، قطعا مشکلات بسیار زیادی بین زوجین اتفاق خواهد افتاد و حتی می تواند باعث اتفاق های ناخوشایندی در رابطه آن ها باشد ؛ این اتفاق ها نشات گرفته از این است که فرهنگ ها، آداب و رسوم، سبک زندگی، رفتار ها و عادت ها در خانواده هر دو طرف متفاوت است. برای روابط بهتر می توانید از یکسری قوانین پیروی کنید به طورمثال :
- مباحث مالی مربوط به زوجین جزو مسائل مربوط به حریم های شخصی می باشد و باید این موضوع کاملا خصوصی بماند.
- مسئولیت نگهداری و تربیت فرزندتان به عهده خودتان است و می توانید فقط از خانواده های خود کمک بگیرید.
- اگر مشکلی با کسی دارید صراحتا با خود آن شخص مشکل را بر طرف کنید.
- به کسی اجازه دخالت در کارهای شخصی خودتان و همسرتان را ندهید.
- از صحبت کردن در خصوص روابط شخصی با خانواده ها خودداری کنید.
- خودتان را بخاطر کسی تغییر ندهید.
- عاقلانه و سنجیده برخورد کنید.
- در برابر دخالت های مادر شوهر با آرامش و متانت برخورد کنید.

چه عواملی باعث اختلاف بین عروس و مادرشوهر می شود ؟
اختلاف با خانواده همسر یکی از قدیمی ترین مشکلاتی است که بین زن و شوهر ها اتفاق می افتد، بسیاری از افراد هستند که بعداز ازدواج با مادرشوهر خود به دلایل مختلف به مشکل برمی خورند و دلایل این اختلاف ریشه در مسائل متعددی دارد که ما می خواهیم چند مورد را ذکر کنیم :
احساس بیش از حد مادر به فرزند خود
یکی از دلایل دخالت بعضی از مادر شوهر ها این است که او علاقه زیادی نسبت به فرزند خود یا همسر شما دارد و نگرانی این است که به چه نحوی با فرزندش برخورد می شود و همین دلیل باعث می شود که بخواهد بهترین کار ها را برای پسرش انجام دهد، بنابراین نگرانی های بیش از حد باعث ایجاد یکسری پرس و جو ها از وضعیت پسرش می گردد و نا خواسته باعث تنش و چالش می شود.

احساس قدرت طلبی مادر به فرزند خود
یکی دیگر از مشکلاتی که باعث می شود بعد از ازدواج بین عروس و مادرشوهر تنش ایجاد شود این است که وقتی یک دختر و پسر با هم ازدواج می کنند به دلیل عدم پذیرفتن شرایط جدید بعضی از مادران همچنان باور نکرده اند که فرزندشان ازدواج و موقعیت تغییر کرده است و ممکن است الویت های گذشته را دیگر نداشته باشند و این موضوع باعث می شود که برای اینکه ثابت کند همچنان بر روی فرزندش تسلط داشته و شناخت بیشتری نسبت به فرزند خود دارد ؛ باعث می شود که بین عروس و مادر همسر اختلاف نظر پیش بیاید که همین عمل نه تنها باعث ایجاد ناراحتی بین عروس و خانواده همسر می شود بلکه بعضا باعث بحث و جدل و حتی طلاق بین زوجین می شود. دراین صورت اگر به موارد بالا برخوردید، بهترین راه برای این مسئله این است که کاملا آرامش خود راحفظ کنید و در برابر رفتار های آن ها واکنش نامناسب نداشته باشید و اگر هم نکاتی را به شما آموزش می دهند، تشکر کنید چون نهایتا با برخورد های تند یا چالش برانگیز فقط زندگی را به کام خودتان تلخ می کنید، پس بهتر است ارتباط موثر و مناسب داشته باشید.

راهکار برای حل مشکلات بین عروس و مادرشوهر
برای حل کردن مشکلات بین عروس و مادرشوهر مرد نقش بسیار مهمی دارد و باید به گونه ای برخورد کند که نه همسرش ناراحت شود نه مادرش، یعنی طوری رفتار کند که نه همسرش و نه مادر احساس نکنند که به حرفای هر کدامشان بیشتر از دیگری توجه شده و احساس نادیده گرفته شدن به هیچ یک داده نشود. مرد باید این امینت را هم به مادرش بدهد که جایگاه مادرش تا ابد در قلبش پابرجاست و همچنان به زنش این اطمینان را بدهد که عاشقانه او را دوست دارد و جایگاه خودش را دارد.

نکاتی برای بهبود روابط برای عروس ها
- بهتر است بدانید که اگر مشکلی که با مادر شوهرتان دارید را باید خودتان حل کنید و اینکه همسرتان را در ماجرا دخیل کنید، صحیح نیست.
- با همسرتان بخاطر حرف های مادرش بحث نکنید و از روی حدس و گمان صحبت هایی را که برداشت می کنید به همسرتان انتقال ندهید.
- هر چقدر هم از مادر همسرتان ناراحت بودید، انتظار نداشته باشید همسرتان بخاطر کدورتی که بین شما پیش آمده، به مادر خود بی احترامی کند.
- از همسرتان انتظار نداشته باشید که بین شما و مادرش یکی را انتخاب کند و همسرتان را بر سر دو راهی نگذارید.
- یک سری مسائل به فرهنگ و سبک زندگی افراد بستگی دارد، انتظار نداشته باشید مادر شوهرتان بخاطر شما تماما در خود تغییرات انجام دهد.
- اگر که شما حد و مرز ها را رعایت کنید هر زمان که مشکلی بین شما پیش می آید می توانید با رفتار خود مادر شوهرتان را آگاه سازید که از این کار ناراحت شدید و تا حدی می توانید آن را تغییر دهید که توصیه می شود اگر مهارت های ارتباطی و ارتباط موثر و رفتار جراتمندانه را آموزش ببنید می توانید از فن های مربوطه استفاده کنید و خودتان مشکلتان را حل کنید.

نکاتی برای بهبود روابط برای مادرشوهر ها
- اکثر مرد ها در زمانی که بین مادرشان و همسرشان تنش ایجاد می شود، حق را به همسرشان می دهند و از مادرشان انتظار دارند که بحث را تمام کنند اما متاسفانه بدلیل نپذیرفتن مادران در خصوص اینکه پسرشان ازدواج کرده و کاملا مستقل شده است و برای زندگی خوب و آرام در قبال زن خود مسئولیت هایی دارد، واکنش نامناسب از خود نشان می دهند، بنابراین سعی کنید برای آرامش بیشتر زندگی فرزندتان آرامش را فراهم کنید و این موضوع را بپذیرید.
- سعی کنید وقتی که عروس تان یا پسرتان در موقعیت بحرانی قرار می گیرند به جای آن که در مقابل آن ها قرار بگیرید و نظر خود را به آن ها تحمیل کنید، در کنار عروس و پسرتان باشید و مانند یک مادر دلسوز یا یک مشاور دلسوز به آن ها کمک کنید و آن ها را راهنمایی کنید تا بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند پس این موضوع را به یاد داشته باشید که آن ها تجربه زیادی ندارد و در حال کسب تجربیات و ساختن زندگی مستقل هستند پس شما با داشتن این فکر اجازه دهید که آن ها رشد کنند و تجربیات بیشتری به دست بیاورند.
- فکر کنید عروس تان دختر شماست و زمانی که در خانواده شما وارد شده است ناپخته است و ممکن است اشتباه کند همانطور که فرزندان شما هم ممکن است اشتباه کنند و شما آن ها را می بخشید.
- این را بپذیرید که عروستان از یک خانواده دیگر آمده است و سبک زندگی اش با شما متفاوت است، بنابراین زمان می برد تا با شرایط جدید و تازه کنار بیایید.
- مادرشوهر ها باید بدانند که پیش داوری نکنند و خود را به خاطر قضاوت اشتباه در مورد عروسشان به ایجاد تنش نکشانند و زمان بدهند تا عروسشان بتواند ارتباط صحیح و خونگرمانه ای با مادر شوهر خود داشته باشد.
- در بعض مواقع ممکن است پسرتان و یا عروستان تصمیم هایی بگیرند که شاید کار درستی به نظر نیاید بنابراین به جای امر و نهی کردن و ایجاد مجادله، توصیه کنید در مسیر تصمیمات خود با افراد متخصص مشورت کنند و شما هم همراهی خود را در کنار آن ها داشته باشید و حضورتان را از آن ها دریغ نکنید.

تعیین حد و مرزها در روابط با خانواده همسر
در اینجا ما می خواهیم به این نکته بپرردازیم که تعریف از حد و مرز در روابط با خانواده همسر باید به چه گونه ای باشد و چگونه می توانیم این نکات را رعایت کنیم ؟
حفظ حریم شخصی بین زوجین در برابر خانواده ها
یکی از موضوعات مهمی که در حد و مرز روابط با خانواده همسر تاثیر می گذارد این است که هر آنچه در حریم شخصی زوج می گذرد، باید پنهان بماند ؛ چرا که وقتی مسائل شخصی خود را به دیگران انتقال می دهید، شما در واقع به آن ها اجازه صادر کردید که آن ها هم درباره زندگی شما نظر دهند و دخالت کنند. پس اگر می خواهید مشکلی پیش نیاید باید به این نکته توجه بسیاری داشته باشید.
بحث و مشاجره نکردن در کنار خانواده ها
یکی دیگر از مواردی که بسیار اهمیت دارد در رعایت حد و مرز ها این است که اگر مشکل و یا تفاوت نظر بین زوجین اتفاق می افتد به هیچ عنوان خانواده ها نباید در جریان قرار بگیرند به دلیل اینکه اختلافات زن و شوهر، یک مسئله شخصی هست و باید بین خود زوجین حل شود و اگر که قرار باشد خانواده ها پادرمیانی کنند، به دلیل اینکه هر خانواده به طرفداری از فرزنداشان برآمده و باعث می شود نه تنها موضوع حل نشود، بلکه بدتر هم شود.
اجازه ندهید خانواده همسرتان در زندگیتان دخالت کنند.
برای تعیین حد و مرزها به هیچ عنوان اجازه ندهید که در رابطه شما و تعیین قوانین زندگی مشترک تان، خانواده همسر دخالت کنند. اگر در این شرایط قرار گرفتید بهتر است به صورت کاملا مودبانه به نظراتشان گوش دهید اما مسیری که زندگی شما را به تکامل و خوشبختی می رساند را در پیش بگیرید.

با خانواده همسرتان متین و با ادب برخورد کنید.
یکی از نکاتی که می تواند حد و مرز ها را مشخص کند این است که در ارتباط با خانواده همسر خود کاملا مودبانه برخورد کنید و این نکته را در نظر داشته و بدانید که یکی مهم ترین موارد است. مثلاً شوخی های بیش از حد یا صحبت کردن غیر مودبانه می تواند درحد و مرز شما و خانواده همسرتان مشکل ساز شود.
با همسر خود درست و با احترام برخورد کنید.
یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث حفظ حد و مرز ها شود این است که شما با همسرتان با احترام برخورد کنید، وقتی این اتفاق بیافتد اطرافیان به خود اجازه بی احترامی و دخالت در رابطه شما را نمی دهند.
برای روابط خود با خانواده همسرتان مرز مشخص داشته باشید.
برای اینکه حد و حدود رابطه با خانواده همسر را حفظ کنید، مرز تعیین کنید. یعنی با یکسری محدودیت های تعیین شده باید عمل کنید. به طور مثال رفتار مودبانه و محترمانه داشته باشید.
در حین مشخص کردن حد و مرز ها با خانواده همسرتان آرامش داشته باشید.
برای تعیین مرزهای ارتباطی با خانواده همسر باید به گونه ای برخورد کنید که درزندگی آرامش برقرار شود و به یاد داشته باشید که در تمام مراحل آرامش برقرار کنید و هیچ عکس العمل عصبی از خود نشان ندهید. پس اینگونه آرامش خود را کنترل می کنید و از ایجاد حساسیت جلوگیری می کنید.

انتظارات معقولانه داشته باشید.
یکی دیگر از مواردی که می توان در حد و مرز ها حائز اهمیت باشد و باید رعایت کنید این است که شما از خانواده همسرتان باید در حد معقول انتظار داشته باشید و در هر شرایطی باید جایگاه پدر و مادر همسر حفظ باشد و به گونه ای رفتار کنید که شما را مانند دختر و یا پسر خود بدانند و بیش از اندازه از آن ها انتظار نداشته باشید.
رفت وآمد ها را مدیریت کنید.
اولین چیز در کنترل یک رابطه، میزان رفت و آمد شما با خانواده همسرتان است. رفت و آمد بیش از حد باعث می شود به سختی بتوانید بسیاری از مرز ها را کنترل کنید و به علت راحتی بیش از حد احترام ها را کنار بگذارید. پس نتیجه می گیریم این مرز ها را باید رعایت کنیم و بهترین راهکار برای تعیین حد و مرز با خانواده همسر این است که با همسرتان راجع به دیدن خانواده ها صحبت کنید و یک روز مشخص در هفته را برای دیدن به خانواده ها اختصاص دهید.
زندگی مستقل از خانواده ها تشکیل دهید.
یکی از اصلی ترین راه کار ها برای اینکه بتوانید حد و مرز با خانواده همسرتان داشته باشید این است که مستقل از آن ها زندگی کنید. زندگی مستقل تنها به داشتن یک خانه جدا پایان نمی گیرد بلکه کمک کردن درهزینه های مالی، احتمال دارد به خانواده همسر شما اجازه دهد که در همه امور زندگی شما دخالت کنند ؛ به علاوه اگر همسرتان از آن دسته افرادی باشد که همچنان به خانواده وابسته باشد، بنابراین همه ی مسائل شخصی نمی تواند با اقتدار زندگی را مدیریت کند و موجب استحکام بنیان خانواده تازه تشکیل شده خود شود.

نتیجه گیری
به طور کلی نحوه برخورد با خانواده همسر به شکل صحیح و مثبت یکی از مسائلی است که بسیار حائز اهمیت است. برای بهبود و مدیریت روابط خانوادگی سالم باید به نیاز ها و احساسات یکدیگر احترام گذاشت. ارتباطات مثبت و صحیح با خانواده همسر می تواند زمینه خوبی را برای رشد شخصیتی و فردی زوجین فراهم کند. هنگامی که با خانواده همسر با احترام برخورد شود، پیوند های قوی تری در روابط خانوادگی ایجاد خواهید کرد. پس سلامت روابط خانوادگی به برقراری ارتباط سالم و موثر با خانواده همسر بستگی دارد. ارتباط مناسب با خانواده همسر می تواند به تقویت اعتماد، احترام متقابل، حل مشکلات زناشویی و تعامل موثر کمک زیادی کند. پس با آموزش دیدن مهارت های ارتباطی و توسعه ی فردی می توانید رابطه ای صحیح و مثبت با خانواده همسر خود برقرار کنید و محیطی سرشار از آرامش و سلامتی را در محیط خانه و خانواده تجربه کنید و به روابط موفقیت آمیز با خانواده همسر دست پیدا کنید.
در این خصوص برای روابط سالم می توان توصیه کرد که دوره های تیپ شناسی, ارتباط موثر و رفتار جراتمندانه را در سایت حالم خوبه آموزش ببینید. با یادگیری مهارت های ارتباطی در این آموزش ها می توانید حد و مرز های رابطه را رعایت کنید و قطعا روابط سالم و مثبتی در زندگیتان تجربه کنید.