ویژگی های اخلاقی و رفتاری یک میزبان خوب و با کلاس
نویسنده Admin HalamKhoobee
0 دیدگاه
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

یکسری از افراد که شاید شما هم با آن ها ارتباط داشته باشید، بسیار مهمان نواز و میزبانی مسئولیت پذیر هستند که در کنار آن ها بودن موجب ساخت تجربه ای لذت بخش و خوبی برای مهمانان خواهد بود. به طور کلی ویژگی های اخلاقی و رفتاری بسیاری وجود دارد که باعث خواهد شد تا میزبان فردی خوب و با کلاس از دید مهمانان جلوه گری کند.

 

میزبان کیست ؟

به فردی که مسئولیت در قبال مهمانان و افرادی که خود دعوت کرده است دارد، میزبان گفته می شود. وی می بایست با رفتار مناسب فضایی راحت برای مهمانان خود فراهم کند تا آن ها حس خوبی از کنار هم بودن، بگیرند و مبادا باعث دلخوری و اذیت شدن مهمانان خود شود.

 

مهمان کیست ؟

به فردی که توسط میزبان به مهمانی یا مکانی به صرف غذا یا نوشیدنی یا حتی مکالمه دعوت شده است، مهمان گفته می شود. مهمان نیز وظایف رفتاری بر عهده دارد از جمله رعایت قوانین و مد نظر میزبان که به طور مثال اگر میزبان از مهمان درخواست کند که با کفش وارد منزل وی نشود و مهمان وظیفه دارد به حقوق میزبان احترام بگذارد و ادب را رعایت کند.

 

 

ویژگی های یک میزبان خوب و با کلاس : 

ویژگی های اخلاقی و رفتاری زیادی هستند که با رعایت کردن آن ها فرد به یک میزبان خوب و با کلاس تبدیل خواهد شد که مهمانان را مجذوب خود کرده و لحظات بسیار دلنشینی در کنار هم تجربه خواهند کرد. این ویژگی ها عبارتند از : 

  • مرتب و پاکیزه بودن میزبان و مکان مهمانی
  • برخورد خوش میزبان 
  • مدیریت گفت و گو ها 
  • چیدمان منزل میزبان
  • دقت در پذیرایی از مهمانان
  • ایجاد فضایی مطمئن برای مهمانان
  • کنجکاوی نکردن از مسائل شخصی توسط میزبان
  • غیبت نکردن
  • شنوای فعال باشید
  • آرامش داشته باشید
  • صبور بودن میزبان
  • پذیرفتن انتقادات

 

مرتب و پاکیزه بودن میزبان و مکان مهمانی

در ابتدای ورود مهمان چیزی که توجه وی را جلب می کند مرتب بودن میزبان و فضایی که به آنجا دعوت شده است خواهد بود. پیشنهاد می شود میزبان حتما قبل از ورود مهمانان به حمام رفته باشد و با ظاهری آراسته و لباس های اتو کشیده و مرتب حضور پیدا کند؛ همچنین منزل خود را از قبل مرتب و تمیز کرده باشد تا حس آراستگی از طریق این رفتار ها به مهمان انتقال داده شود و احساس کند که فرد مهمی بوده است که میزبان بخاطر او همه این زحمات را کشیده است.

 

 

برخورد خوش میزبان 

 شاید یکی از مهم ترین اصولی که مهم است میزبان رعایت کند برخورد خوش و مناسب بودن با مهمان است و بسیار پیشنهاد می شود که میزبان حتما لبخند داشته باشد و محیط را شاد نگه دارد و لحظات خوبی را برای مهمانان خود بسازد و اگر چیزی آن ها را آزار می داد، آن مشکل را بر طرف کند و حواس وی به خواسته های مهمانان خود باشد و به نظرات جمعی در رابطه با هر موضوعی که مرتبط با مهمانی است احترام بگذارد و موافقت خود را با جمع اعلام کند.

 

مدیریت گفت و گو ها 

در مهمانی میزبان باید حواس خود را جمع کند که بحث های سیاسی و اقتصادی و اخبار منفی اتفاق نیافتد تا مبادا کسی مورد قضاوت واقع نشود و دلخوری برای مهمان ها به وجود نیاید. همچنین میزبان می تواند رفتار متفاوتی در مقابل شنیدن این مباحث از خود نشان بدهد به طور مثال خیلی نرم مبحث را تغییر دهد یا حتی پیشنهاد انجام دادن بازی های گروهی را بدهد که بیشتر به مهمانان خوش بگذرد تا خاطره ای شیرین در یاد آن ها نیز بماند.

 

 

چیدمان منزل میزبان

یکی دیگر از اصل های مهم برای با کلاس بودن در نظر مهمانان، قرار گرفتن آن ها در محیط بصری زیباست که میزبان می تواند با دیزاین و چیدمان منزل یا محیط مهمانی خود، این موضوع را در نظر بگیرد تا یک محیط گرم و صمیمی پدید آورد و اصلا نیازی به تجملات نیست کافی است تم های رنگی وسایل منزل شما در یک راستا باشد. همچنین روشن کردن عود و یا استفاده از خوش بو کننده های سالن و مبل و فرش نیز می تواند با به وجود آوردن یک بوی خوش، حس طراوت و تازگی را در خانه میزبان جاری کند.

 

دقت در پذیرایی از مهمانان

به هنگام برگزاری مهمانی، یک میزبان وظیفه دارد که به طور کامل برای همه مهمانان پذیرایی را انجام دهد و باید توجه داشته باشد که تمایزی بین مهمان ها قائل نشود و همچنین حواس جمع باشد که اگر کسری باشد، جبران کند و نیز به موقع غذا ها و مواد خوراکی و نوشیدنی ها را برای مهمان ها سرو کند.

 

 

ایجاد فضایی مطمئن برای مهمانان

ایجاد حس صمیمی و اطمینان خاطر دادن به مهمان در طول مراسم از دیگر مسئولیت های میزبان است که او را خوب تر و با کلاس تر نشان خواهد داد، در واقع میزبان می تواند با رفتار های مناسب و مهربانی کردن با مرز های تعیین شده و مراعات تیپ های شخصیتی افراد به آن ها احساس امنیت و راحتی را انتقال دهد تا مهمانان بتوانند در آنجا حسی مانند بودن در خانه خود را تجربه کنند و قطعا پس از این تجربه شیرین بیشتر میزبان را ملاقات خواهند کرد.

 

کنجکاوی نکردن از مسائل شخصی توسط میزبان

ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که به مهمانی رفته اید و دائما میزبان از شما سوالات شخصی از قبیل میزان درآمد، داشتن پارتنر، علت چاق و یا لاغر شدن تان پرسیده باشد و چقدر احساس بدی را تجربه کرده اید؛ از اینکه علاقه نداشتید که اطلاعات شخصی خود را در اختیار فرد میزبان گذاشته باشید و دقیقا این رفتار باعث این شده است که شما دیگر در مهمانی که آن فرد تدارک دیده است نروید. در واقع نپرسیدن و کنجکاوی نکردن در رابطه با مسائل شخصی افراد در جمع و مراسمات نشانه ادب و احترام و با کلاسی است.

 

 

غیبت نکردن 

جلوی مهمانان خود هرگز غیبت نکنید زیرا منجر به این خواهد شد که حس اطمینان آن ها از شما کاسته شود و مبادا در رابطه با آن ها نیز بعدا با کسانی دیگر غیبت و بد گویی کنید. در واقع شاید در ظاهر و رفتار به شنیدن آن علاقه نشان دهند اما سپس نسبت به میزبان دچار سو تفاهم و بد بینی خواهند شد. 

 

شنوای فعال باشید

شنونده فعال بودن یکی از اصول ارتباطی است که در واقع به قدری حس خوب در مهمان ایجاد خواهد کرد که وی دائما دوست خواهد داشت که نزد میزبان برود و با او وقت با کیفیت بگذراند. شنونده فعال بودن به این معناست که میزبان با حرف های مهمان خود گوش دهد و وسط حرف او چیزی نگوید و بگذارد تا آخر حرف های خود را بگوید و فقط با کلمات خنثی حضور خود و درک صحبت های مهمان را به او القا دهد طوری که مهمان حس کند که صدایش شنیده شده است و به گفت و گو هایش توجه کامل شده است.

 

 

آرامش داشته باشید

نداشتن استرس و آرام بودن میزبان از این جهت مهم و حیاتی است زیرا اگر خود میزبان رفتار آرامی نداشته باشد؛ جوّ مهمانی متشنج خواهد شد و می بایست در طول مراسم میزبان لبخند داشته باشد و با صدایی ملایم سخن بگوید و از مباحثه با دیگران بپرهیزد و اگر فردی از مهمان ها موجب به وجود آمدن بحث و جدال شد سریع جلوی آن را با آرامش خود بگیرد.

 

صبور بودن میزبان

یک میزبان با کلاس و خوب کسی است که در مواجه شدن با رفتار های متفاوت مهمان های خود با صبر و حوصله برخورد می کند و در مقابل کار های پیش بینی نشده به اصطلاح دست و پای خود را گم نمی کند و با کمی تامل و فکر امورات را به درستی انجام می دهد و نیز حتی اگر کودک بازیگوشی در بین مهمان ها وجود داشته باشد سعی می کند با فعالیت های مفید او را سرگرم کند تا بقیه مهمان ها را کلافه نکند.

 

 

پذیرفتن انتقادات

به هنگام مهمانی و در حین مراسم اگر مهمان از میزبان انتقاد محترمانه کرد و صرفا جهت بهبود امور موارد را بیان کرد بهتر است میزبان به راحتی انتقادات را پذیرا شود و به توصیه های آن ها گوش کند تا دلخوری از طرف ایشان پیش نیاید. البته بسیار کم اتفاق خواهد افتاد که مهمان به این صورت مشکلی را بروز دهد و در آداب مهمان بودن این مورد ذکر شده است که بهتر و خوشایند است که از میزبان انتقادی نشود اما چون احتمال وقوع از طرف برخی تیپ های شخصیتی وجود دارد، بهتر است میزبان این مسئله را بروز ندهد و به راحتی از کنار آن بگذرد تا خاطره خوبی در ذهن ها باقی بماند.

 

سخن آخر

به طور کلی یک میزبان خوب بودن نیازمند رعایت کردن بسیاری از موارد در طول مراسم و در رفتار با مهمانان است. اگر شما هم می خواهید که یک میزبان با کلاس باشید پیشنهاد می کنیم که نکات ذکر شده را رعایت کنید و البته برای اینکه خود نیز حس خوبی از برگزاری مهمانی بگیرید بهتر است افرادی را که به آن ها علاقه مند هستید دعوت کنید و صرفا از روی اجبار کسی را دعوت نکنید چون قطعا روی رفتار و برخورد شما تاثیر گذار خواهد بود و به جای لذت بردن یک خاطره تلخی در ذهن شما به یاد خواهد ماند.

دیدگاه‌ها
موردی یافت نشد !