
درون گرا و برون گرا بودن افراد، در نحوه عملکرد آن ها در محیط کار خیلی موثر بوده و حتی مدیریت کردن این افراد با ویژگی های شخصیتی متفاوت در کنار هم، می تواند یک پروسه پر از چالش باشد. بنابراین ویژگی های برون گرا و درون گرایان را باید شناخت، تا در کنار ارزیابی عملکرد آن ها در محیط کار، بتوان رفتار مناسب با هر فرد هم، در محل کار با افراد داشته باشیم.
درونگرایی به چه معنی است ؟
به طور کلی اگر بخواهیم راجع به درونگرایی صحبت کنیم می توانیم بگوییم؛ درونگرا ها اشخاصی هستند که به انزوا و تنهایی علاقه دارند و از فکر کردن به احساسات درونی خود، حال خوشایندی دارند. درونگرا ها اکثرا از حضور در جمع و محیط های شلوغ دوری می کنند و ترجیح می دهند بیشتر از یک نفر یا دو نفر خاص با کسی در ارتباط نباشد. این تیپ شخصیتی ساکت و آرام هستند و از جمع ها دوری می کنند.

ویژگی های افراد درونگرا
- این افراد شناخت بسیار بر توانایی های خود دارند.
- برای گرفتن هر تصمیمی اول خوب فکر می کنند و بعد تصمیم می گیرند.
- از تنهایی و تفکر احساس رضایت دارند.
- نویسنده ی خوبی هستند.
- حضور در جمع های شلوغ آن ها را کلافه و خسته می کند.
- دوستان کم، اما صمیمی دارند.
- قدرت تخیل و افکار قوی دارند.
- کم هیجان بوده و رفتاری آرام دارند.
- شنونده های خوبی هستن اما قدرت کلامی بالایی ندارند.
- کار های شخصی و فردی را دوست دارند.
- بسیار تودار هستند و از مسائل شخصی شان با کسی حرف نمی زنند.
- در مورد پرس و جو کردن از مسائل شخصی دیگران خودداری می کنند.
- افراد ساکت و کم حرفی هستند.

برونگرایی به چه معنی است ؟
به طور کلی اگر بخواهیم راجع به برونگرایی صحبت کنیم می توانیم بگوییم ؛ برونگرایی یعنی شوق و اشتیاق برای بودن در اجتماع و محیط های شلوغ و یا فارغ از عالم خود و توجه به عموم است. این تیپ شخصیتی همیشه پر از شور و هیجان است و به شدت پر انرژی, فعال و کوشا می باشد و از هم کلام شدن با اطرافیان خود لذت می برند. برونگرا ها به راحتی با هر موقعیتی سازگار می شوند و در صورتی که مشکلی ایجاد شود با آرامش و خلاقانه با آن مشکل روبرو می شوند.
ویژگی های افراد برونگرا
- به راحتی می توانند با دیگران ارتباط برقرار می کنند.
- حافظه ی خوبی دارند و تمام جزئیات را در حافظه خود حک می کنند.
- افرادی هستند که به وضوح حرف خود را می زنند و در هیچ مسئله تعارف ندارند.
- در کار های گروهی بسیار هوشمندانه و سریع عمل می کنند.
- نیاز شدید به هم صحبتی با بقیه ی افراد دارند و از این کار انرژی می گیرند.
- برای رفع مشکلات دیگران همیشه پیش قدم می شوند وبرای حل مشکل تمام تلاش خود را می کنند.
- بسیار شوخ و پرحرف هستند.
- افرادی هستند اگر ناراحت و یا خوشحال باشند به راحتی بروز می دهند.
- بسیار به جمع علاقه مند هستند و بیشتر وقت خود را با دیگران می گذرانند.
- ایده های خلاق و نظرات خوبی را در جمع ها و گروه ها ارائه می دهند.
- در مکان های عمومی اعتماد به نفس بالایی دارند و مجلس گرداننده خوبی هستند.
- بسیار پیگیر و مسئولیت پذیر هستند در کار هایی که به آن ها محول شده است .
- این افراد بسیار خونگرم هستند.
- برای خودنمایی کردن تلاش می کنند.
- این افراد بسیار زودباور و منعطف هستند و سریع اعتماد می کنند.
- به داشتن دوست های بسیارعلاقه دارند و دوستان زیادی دارند.
- برونگرا ها افراد ریسک پذیری هستند.
- جسور، صریح و با اعتماد به نفس هستند.
- ذهنی باز دارند.
- شخصیتی هم دل و همراه دارند.
- اکثرا به دنبال تنوع هستند.
- در مورد مشکلات خود بحث می کنند.

تفاوت بین افراد برونگرا و درونگرا چیست ؟
نحوه برخورد با دیگران در اجتماع
درونگرا ها همانطور که می دانید از محیط های شلوغ دوری می کنند و هر چه دایره صمیمیت شان کوچکتر باشد احساس خوشایندی بیشتری دارند. در حالی که برونگرا ها هرچه دایره صمیمیت وسیع تری داشته باشند و با مردم بیشتری هم صحبت باشند، خوشحال تر و سر زنده تر هستند. درونگرا ها تمایل به کار های فردی دارند و از کارکردن در اجتماع و عموم دوری می کنند و همیشه به تنهایی از پس کارهای شان بر می آیند و به شدت محتاطانه عمل می کنند، در حالی که برونگرا همیشه در کار ها از دیگران کمک می گیرند و از اینکه کار ها را به صورت گروهی انجام دهند ؛ حس خوشایندی بیشتری دارند. برونگرا ها همیشه ریسک پذیر هستند و از هیچ کاری ترسی ندارند.
درونگرا ها شنونده ها و مشاور های بسیار خوبی هستند به علت اینکه وقتی صحبتی پیش می آید قبل از اینکه نظرشان را اعلام کنند اول خوب گوش می دهند و سپس بعد از اتمام حرف، نظرات شان را بیان می کنند ؛ در حالی که برونگرا ها سریعا قبل از اینکه خوب گوش دهند، نظر خودشان را بیان می کنند و به دنبال این هستند که نظر خود را به آن موضوع ربط دهند.
درونگرا ها و برونگرا ها از چه طریقی انرژی خود را به دست می آورند؟
درونگرا ها وقتی به شدت کلافه و خسته می شوند با برگشتن به غار تنهایی و خلوت کردن با خود، انرژی از دست رفته خودشان را به دست می آورند، در حالی که وقتی یک برونگرا احساس بی انرژی بودن می کند با رفتن به مکان های شلوغ و ارتباط با دیگران انرژی از دست رفته خود را بر می گردانند.

اعتماد کردن به دیگران، در افراد درونگرا و برونگرا به چه صورت است ؟
درونگرا ها کسانی هستند که سخت اعتماد می کنند و به وضوح درباره خود، فقط و فقط با افرادی که می شناسند صحبت می کنند، درحالی که برونگرا ها سریع به همه اعتماد می کنند و به راحتی با دیگران درباره خودشان و مشکلات شان صحبت می کنند.
تمرکز کردن، در افراد درونگرا و برونگرا به چه صورت است ؟
همانطور که قبلا گفتیم افراد درونگرا افرادی هستند که عمیقا سر هر موضوعی فکر می کنند و با خود خلوت می کنند، به همین دلیل تمرکز کردن برای این افراد راحت است، در حالی که افراد برون گرا به راحتی حواس شان پرت می شود و نمی توانند بخاطر جنب و جوشی که دارند برای زمان طولانی روی مسئله ای متمرکز شوند.
درونگرا و برونگرا به چه صورت وقت خود را می گذرانند ؟
همانطور که بالاتر اشاره کردیم درونگرا ها از تنهایی لذت می برند و اکثراً درونگرا ها وقت خود را با خودشان می گذرانند و از ارتباط با دیگران دوری می کنند اما یک برونگرا تمام وقت خود را صرف بودن با دوستان و اقوام می کند و به جاهای شلوغ می رود.

درونگراها و برونگراها به چه صورت با دوستان خود ارتباط برقرار می کنند؟
در افراد درونگرا به علت ویژگی های شخصیتی که دارند، با افراد زیادی در ارتباط نیستند به همین دلیل ترجیح می دهند با یک یا نهایتا دو نفر دوست صمیمی رابطه ایجاد کنند اما برعکس افراد برونگرا به علت تعداد زیاد افرادی که در اطراف شان بوده و افراد اجتماعی هستند، تعداد دوستان شان بسیار زیاد هستند، زیرا هرکجا که می روند دوست های جدیدی پیدا می کنند.
نحوه عملکرد افراد درونگرا و برونگرا در محیط کار :
مدیریت گروهی از افراد با ترکیبی از شخصیت ها که تاثیر زیادی در نحوه واکنش آن ها به وظایف، نوع برقراری ارتباط و مسئولیت های شان دارند، می تواند چالش برانگیز باشد. بنابراین درک این نکته که برون گرا ها و درون گرا ها در محیط کار چه عملکردی دارند، اهمیت زیادی پیدا می کند. رهبران و مدیران تیم ها می توانند محیطی انگیزشی ایجاد کنند که برونگرا ها و هم درونگرا ها نه تنها در آن حس راحتی داشته باشند، بلکه بتوانند با دیگران همکاری کنند و از پس وظایف خود بر بیایند. همین امر می تواند تاثیر زیادی در بازدهی افراد داشته باشد و موجب شود که تیم به هدف خود برسد. ارتباط بین برونگرا ها و درونگرا ها در محیط کار را می توان به خودی خود یک ویژگی شخصیتی کامل در نظر گرفت. درونگرا ها معمولاً در مقایسه با همتایان برونگرای خود نرم تر صحبت می کنند و تمایل دارند معاشرتی میانه و در اعتدال با دیگر افراد داشته باشند. در حالی که برونگرا ها اغلب به دنبال تحریک دیگر افراد حاضر در جمع هستند؛ مثلا برای درونگرا ها، معاشرت می تواند انرژی را تخلیه کند، ولی برونگرا ها بر عکس از گفت و گو با دیگران انرژی می گیرند. بررسی های صورت گرفته نشان می دهند که بسیاری از افراد درون گرا اغلب در زمان تنهایی به پاکسازی ذهنی و آرام ساختن فکر و روان می پردازند تا بتوانند انرژی از دست رفت شان را بازیابی کنند.

خصوصیات بارز درونگرا ها در محیط کار :
- فضا های آرام با تعداد پرسنل کمتر را ترجیح می دهند.
- افراد ریسک پذیری نیستند و بسیار محتاطانه عمل می کنند.
- افراد درونگرا از صحبت کردن خودداری می کنند و بیشتر شنونده خوبی هستند.
خصوصیات بارز برونگرا ها در محیط کار :
- در محیط کار، انرژی و فعالیت زیادی دارند و بسیار پر جنب و جوش هستند.
- با سایر افراد در مورد مباحث مختلف صحبت کنند و از محیط کار لذت ببرند.
- در محیط کار شروع کننده ارتباطات هستند و در این زمینه ریسک پذیر هستند.
- افراد برونگرا در محیط کار مخالف حضور افراد درونگرا هستند.

فعالیت درونگرا ها و برونگرا ها در محیط کار، در کنار هم به چه صورت است ؟
این دو تیپ شخصیتی در کنار هم به صورت مکمل هستند، یعنی به این صورت هستند که درونگرا ها، نقاط ضعف برونگرا ها را تکمیل می کنند و برونگرا نقاط ضعف درونگرا ها را تکمیل می کنند، بنابراین مدیران یک مجموعه با کنار هم قراردادن اشخاص درونگرا و برونگرا تیم های خود را تکمیل می کنند تا به راحتی بتوانند با نکات قوت هر تیپ شخصیتی به بهترین شکل به هدف خود برسد.
نقاط قوت درونگرا ها در محیط کار
- درونگرا ها خلاق هستند.
- درونگرا ها در تصمیم گیری دقیق تر هستند.
- درونگرا ها به درون خود رجوع می کنند.
- درونگرا ها همدل هستند.
- درونگرا ها شنوندگان خوبی هستند.
- درونگر اها برای تعادل کار و زندگی بهتر، بیشتر تلاش می کنند.
نقاط ضعف درونگرا ها در محیط کار
- خجالتی و کم رو بودن
- ترجیح دادن حریم خصوصی به مشارکت های گروهی
- ارجحیت داشتن تصمیمات شخصی نسبت به تصمیمات جمعی
- لذت نبردن از رویداد های گروهی (که می تواند روی دیگر افراد حاضر تاثیر بگذارد)
- مشکل در کار گروهی
- نادیده گرفتن نظرات دیگران و دنبال کردن اهداف شخصی
- انتقاد پذیر نبودن

نقاط قوت برونگرا ها در محیط کار
- توانایی ایجاد رابطه با سایر افراد
- اعتماد به نفس و ابتکار عمل
- ظرفیت همکاری بیشتر
- توانایی رهبری تیم
نقاط ضعف برونگرا ها در محیط کار
- پرحرفی و رعایت نکردن مرزبندی های شخصی افراد
- صمیمی شدن بیش از حد درمدت زمان کوتاه
- سوء مدیریت زمان (که می تواند در بازدهی تاثیر منفی داشته باشد)
- حواس پرتی
- داشتن دفتر و میز کارشلوغ و نامرتب
- جاه طلبی بیش از حد

طراحی محیط کار برای درونگراها و برونگراها
محیط کاری ایده آل درونگرا ها
افراد درون گرا دوست دارند که در زمان انجام کار، در جایی که سکوت کامل هست و بسیار خلوت هست قرار بگیرند، چون زمانی که تنها هستند انرژی بیشتری دارند و بر روی موضوعات خاص بهتر می توانند تمرکز کنند.
در حالت کلی، محیط کاری ایده ال درونگرا ها محیطی است که واقعا خصوصی باشد تا بتوانند به دور از شلوغی، کار خود را به نحو احسنت انجام بدهند.
محیط کاری ایده آل برونگرا ها
برونگرا ها هم بر خلاف درونگرا ها، در محیط هایی می توانند کار کنند که بسیار شلوغ باشد و افراد بسیاری بتوانند با همکاران خود در تعامل باشند و با آن ها صحبت و مشورت کنند تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته که متناسب با ویژگی هایشان باشد. افراد برونگرا نیز از مکان شلوغ انرژی می گیرند و فعال تر می شوند و در نتیجه محیط های کاری که بتواند این نیاز های افراد برونگرا را برطرف کند، محیط کار مورد علاقه برونگرا ها خواهد بود.
چگونه با یک درونگرا کار کنیم ؟
کار کردن با افراد درونگرا کار سختی نیست و برای اینکه بتوانیم با آن ها کار کنیم فقط نیاز است به خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا احترام بگذاریم و اینکه محیطی آرام برای آن ها ایجاد کنیم به دور از تنش و در مورد مسائل شخصی شان حرف نزنید. این افراد به خاطر درونگرا بودنشان اغلب احساس خجالت کشیدن را دارند، در نتیجه اگر قرار باشد به این افراد انتقاد شود باید به گونه مطرح شود که باعث تخریب و اعتماد به نفس شان نگردد. درونگرایان نیز بر اساس شخصیتی که دارند، می توانند در بسیاری از مشاغلی که نیاز به تمرکز دارند حضور پیدا کنند، که به طور مثال اگر بخواهیم بگوییم چه نوع شغل هایی مناسب این افراد هست را می توانیم بگوییم :
- برنامه نویسی
- معماری
- مدیریت محتوا
- بازاریابی دیجیتال
- مترجمی
- طراح گرافیک
- روانپزشک
- نویسنده
چگونه با یک برونگرا کار کنیم ؟
کار کردن با یک شخص برونگرا بسیار راحت است چون به دلیل ویژگی های شخصیتی که این فرد دارد به راحتی می توان با این اشخاص امکانی را فراهم کرد که بتوان کار را شروع کرد البته که این افراد هم ویژگی های خاص خود را دارند. افراد برونگرا افرادی هستند که بخاطر ویژگی های شخصیتی شان که علاقه به شلوغی وفعالیت زیاد دارند، اگر بخواهید با این افراد شروع به کارکردن کنید باید پر جنب و جوش باشید تا دچار مشکل نشوید. برونگرا ها ممکن است در محل کار اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند و نسبت به توانایی های خود احساس اطمینان کنند. این اعتماد به نفس به افراد برون گرا کمک می کند تا در کار خود ریسک کرده و در آن، به موفقیت های چشمگیری دست یابند اگر بخواهیم به طور مثال نام ببریم که برونگرا ها در چه نوع مشاغلی موفق تر هستند می توانیم بگوییم :
- مدیریت کسب و کار
- حقوق و وکالت
- مدیریت خدمات مشتری
- تدریس و آموزش
- مهماندار هواپیما
- مددکار اجتماعی
- بازیگری
- مشاوره مدرسه

نتیجه گیری و جمع بندی پایانی :
درونگرایی و برونگرایی از صفات شخصیتی هستند، که در بیش تر افراد می توان این صفات را مشاهده کرد. میزان درونگرایی و برونگرایی افراد می تواند بر کلیات زندگی شخص مانند حضور در محیط کار، انتخاب شغل، زندگی شخصی و شیوه ی ارتباطات عمومی و... تاثیر گذار باشد. دانستن تفاوت درونگرا ها و برونگرا ها به ما کمک می کند تا بتوانیم روابطی موفق با افراد متفاوت و افراد بسیار مهم داشته باشیم و بدانیم که به چه صورت باید با این افراد برخورد کنیم به طور کلی درونگرا ها و برونگرا ها می توانند در کنار هم به اهداف بلندی برسند چرا که تمایزات بین درونگرا ها و برونگرا ها می توانند باعث رشد برتر و روند کاری بهتر صورت گیرد .