روانشناسی لباس پوشیدن و استایل برای شناخت افراد
نویسنده Admin HalamKhoobee
2 دیدگاه
۰۹ دی ۱۴۰۳

از زمانی که بشر به این کره ی خاکی قدم نهاده به فکر پوششی برای خود بوده است. یکی از مهم ترین دغدغه ی انسان ها، نوع پوشش و لباسی است که می خواهند بر تن کنند. چرا که اولین قضاوت در مورد هر شخصی به استایل وظاهری که دارد، بر می گردد. نوع پوشش هر فرد، داده های مختلفی از جمله نوع شخصیت، اعتقاد، مذهب، فرهنگ، رسوم، تفکر، هدف و علاقه اش را به شما می دهد.

 

معنای روانشناسی لباس و استایل  

از آنجایی که پوشیدن لباس و استایل کردن، نشانگر درونیات و خلقیات شماست، پس سبک پوشش هر شخص، تیپ شخصیتی او را نشان می دهد. استایل شما علاوه بر نشان دادن ارزش ها، احساسات، افکار، در واقع ادراک شما را نسبت به شناخت درونیات خود را نشان می دهد. چون شما اصولا دنبال پوششی هستید که با درونیات تان یکی و نزدیک به هویت واقعی شما باشد. مگر این که به اجبار، پوششی خاصی بر شما تحمیل شود. پس پوشش ظاهری هر فرد مهم و قابل بحث است.

 

 

تاثیرات نوع لباس و استایل کردن در زندگی افراد

1.افزایش اعتماد بنفس و حفظ عزت نفس

2.تحت تاثیر قرار دادن خلقیات افراد و ایجاد احساس شادی یا غم

3.تحت تاثیر قرار دادن اعتبار و آبروی افراد. 

4.تحت تاثیر قرار دادن روحیات افراد و از بین بردن یا افزایش اضطراب و افسردگی.

 5.نوع پوشش اشخاص باعث جذب پارتنر و زوجی که استایلش به علایق و سلیقه ی آن ها نزدیک باشد، می شود.

6. تحث تاثیر قرار دادن نحوه ی برخورد دیگران و نوع ارتباطات با آن ها بر اساس استایل 

7.ایجاد شخصیتی کاریزماتیک یا شخصیت منفعل 

 

پوشش متناسب با هویت شخصیتی افراد

براساس سبک استایل و لباس پوشیدن افراد به صورت کلی شخصیت شما در دسته های مختلفی قرار می گیرد.

1.شخصیت منفعل و گوشه گیر

2.شخصیت سنگین و رسمی

3.شخصیت با احساس و عاشق

4. شخصیت عصبانی و پرخشگر

5.شخصیت منحصر بفرد و خاص

6. شخصیت هنری 

7.شخصیت کاریزماتیک و قدرتمند

8.شخصیت شلخته و نامنظم

 

 

پوشش مناسب در مکان های مختلف

امروزه در حوزه ی پوشاک با توجه به تابو شکنی های زیادی که انجام شده و افراد فارق از نگاه جامعه، پوشش دلخواه خود را انتخاب می کنند و این مسله هم می تواند مثبت و هم منفی باشد.

اینکه افراد با توجه به سلیقه و با آزادی عمل، سبک دلخواه شان را استایل می کنند عالی است، اما خیلی از ارزش ها و فرهنگ های جوامع با انتخاب پوشش های مدرن از بین رفته است. 

در هر مکان،زمان و مراسمی می بایست لباس متناسب با آن انتخاب شود. به طور مثال : لباس مجلسی را به صورت روزمره نمی توان استفاده کرد.

 

1.مراسمات اداری و رسمی : کت و شلوار یا مانتوی بلند و تک رنگ، مناسب می باشد.

2.مراسم تولد و عروسی : می توانید از لباس های مجلسی استفاده کنید.

 

3. مراسم عزا و ختم : بر اساس عرف جامعه لباس بپوشید. در ایران در این مراسمات رنگ مشکی بر تن می کنند.

4.مهمونی های خانوادگی : می توانید از شومیز و دامن یا تیشرت و شلوار استفاده کنید.

5.جهت رفتن به ورزش و باشگاه : قطعا پوششی را انتخاب کنید که در آن راحت هستید. الیاف و جنس پارچه و نوع دوخت و طراحی لباس های اسپرت ورزشی کاملا متناسب با استاندارد های ورزشی است. 

6.جهت رفتن به خرید و پیاده روی های روزانه : استایل کژوال و راحت و آزاد می تواند گزینه ی مناسب باشد.

7. جهت رفتن به مسافرت : قطعا بسته به نوع سفری که دارید به اماکن مختلف، این مورد متغییر است. مثلا برای سفر به مناطق ساحلی شما می توانید از لباس های بلند ساحلی و شلوارک های مناسب استفاده کنید.

تایپ شخصیتی افراد از روی پوشش و استایل

از روی پوشش و استایلی که افراد می توانند داشته باشند ؛ می توان تا حدودی به تیپ شخصیتی اشخاص پی برد که در ادامه به دسته بندی از این موارد اشاره خواهیم کرد.

افراد رسمی پوش و کلاسیک پسند :

این افراد معمولا کت و شلوار می پوشند یا بعضا شال گردن می اندازند یا کروات میبندند. افرادی با تایپ شخصیتی، مغرور، بدبین، قدرت طلب و سلطه جو هستند.

 

افرادی که به استایل روز و مد اعتقادی ندارد :

این افراد که ضد جامعه لباس می پوشند و مندرس پوش هستند، معمولا تایپ شخصیتی آن ها نشانگر عدم نظم و بی ثباتی، تحریک پذیر، خشن و بی حوصله هستند. افرادی که انرژی شان در سطح پایین و منفی قرار دارد.

افراد راحت پوش :

این افراد جز آزادی و راحتی لباس خود به چیزی فکر نمی کنند. نه به تضاد و نه به ست بودن، نه به رنگ ها دقت دارند و نه اتو کشی و چروک بودن لباس های شان اهمیت دارد. این افراد تایپ شخصیتی راحت طلب، بی احتیاط، ساده لوح و بی اعتماد بنفس هستند.

افرادی که به هارمونی رنگ ها توجه دارند :

انتخاب رنگ ها در پوشش و استایل جز مواردی هست که به شناخت شخصیت افراد کمک می کند. 

از طرفی در روانشناسی رنگ ها معمولا تایپ شخصیتی افراد را می توان به گونه ای تشخیص داد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم :

تک رنگ پوش ها : 

این افراد دارای شخصیتی درونگرا هستند که به قضاوت دیگران اهمیت می دهند. از طرح های ساده و بدون نقش استفاده می کنند. ارتباط این افراد با دیگران پیچیده و سخت است. بنابراین استایل خود را جوری انتخاب می کنند که از قضاوت و نگاه ها دور باشند.

تیره و مشکی پوش ها : 

این افراد معمولا دارای شخصیتی قدرت طلب، احاطه گر و بزرگ بین هستند.

رنگی پوش ها : 

در روانشناسی رنگ ها، هر رنگ نشانگر یک شخصیت است.

مثلا انتخاب رنگ آبی نشان گر، ثبات درونی و انتقال آرامش درونی است. رنگ زرد، نشانگر شخصیتی خوشحال و پر انرژی است یا رنگ سبز، نمایانگر شخصیتی امیدوار و صلح طلب است. رنگ قهوه ای نشانگر بامحبت مهرطلب و خونسرد هستند.

 

 

با صرف نظر از این موارد، تمام این ها بسته به موقعیت، مسیر زندگی و حال درونی متغییر است. ممکن است فردی در یک برهه از زندگی خود، فقط رنگ مشکی را در استایل خود استفاده کند و در برهه ای دیگر، سفید پوش شود یا از رنگ های شاد در استایل خود استفاده کند. 

اما به صورت کلی اگر فردی مداومت دارد در انتخاب رنگی خاص، می توان درونیات و تفکرات او را از رنگ لباس هایش فهمید.

افرادی که بیش از حد بفکر استایل زدن هستند :

این افراد دارای تیپ شخصیتی کنترل گر و بی عزت نفس هستند. چرا که نیاز ها و کمبود احساسات شان با استایل و نگاه هایی که جذب می کنند، برطرف می شود.

افرادی که لباس بسیار تنگ و بدن نما می پوشند :

این افراد معمولا دارای شخصیتی متزلزل هستند و از آنجایی که تمام توجه شان به بدن و رخ نمایی است، خساست و عدم امنیت روانی و ذهنی خود را با استایل کوتاه و جذب، منتقل می کنند.

افرادی که در انتخاب لباس خیلی ریز بینانه عمل می کنند :

این افراد باتوجه به انتخاب سخت گیرانه ای که در پوشش خود دارند، شخصیتی کمالگرا، سخت کوش، منحصربفرد، منطقی و غیر قابل انعطافی دارند.

تمیزی و آراستگی آن ها نشان گر، نظم فردی و ذهنی آن ها است و همیشه لباس های شان اتو کشیده و تمیز است.

افرادی که استایل لش دارند :

این افراد بر اساس روانشناسی پوشش، صادق و از روابط اجتماعی خوبی با دیگران برخوردار هستند. از خود گذشتگی و ایثار جز شخصیت این افراد است.

 

 

افرادی که مد ترین و خاص ترین استایل را انتخاب می کنند :

افراد که برند پوش و گران پوش هستند و همیشه به دنبال خاص ترین ها می گردند، دارای شخصیتی عیب جو و حسود هستند.معمولا به علت اعتماد بنفس کاذب شان، به افراد نگاه بالا به پایین دارند و راجع استایل و پوشش بقیه افراد نظرات منفی می دهند و عیب جویی می کنند.

افرادی که عاشق تیپ اسپرت و کژوال هستند :

این افراد در جمع بسیار صمیمی، اهل معاشرت، مهربان و بدور از حاشیه هستند. سعی می کنند در عین زیبایی و خوش استایل بودن، راحت باشند. هم چنین افرادی که تیپ و استایل ورزشی و اسپرت دارند، سبک زندگی آن ها و درونیات شان را میتوانید بفهمید که چقدر به سلامتی و زندگی سالم و اهداف خود اهمیت می دهند.

 

 

روانشناسی پوشش جوامع مختلف

باتوجه به قوانین، محدودیت ها و اعتقادات مذهبی یک ملت، پوشش آن ها تعریف می شود و تمامی ملت ها بسته به فرهنگ خود، از پوشش خاصی برخورد دار هستند. اگر چه افرادی به عنوان تابو شکنی، استایل های متفاوتی دارند، اما به صورت کلی جوامع از سبک پوششی یکسان برخورد دار هستند.

روانشناسی لباس پوشیدن در جوامع غربی

 با توجه به آزادی جوامع غربی در پوشش، استایل افراد با توجه به علایق اشخاص تعیین و انتخاب می شود. موضوعی به عنوان حجاب که در کشور های خارمینانه مطرح است در آنجا معنایی ندارد. عرف جوامع غربی، پوشاندن اندام ها جنسی است. 

بر اساس روانشناسی پوشش، استایل مردم جوامع غربی، نشانگر عدم محدودیت های ذهنی، ذهن خلاق، صلح طلب، روابط اجتماعی خوب با دیگر افراد است.

روانشناسی لباس پوشیدن در جوامع خارمیانه

با توجه به دین مشترک اکثر این جوامع که اسلام است، نوع پوشش متفاوت است. و موضوعی به نام حجاب مطرح می شود. حجاب، پوششی است که تمام اندام ها به جز صورت و دست ها مشخص است. 

با توجه به پوشش بسته تری که این جوامع دارند، در روانشانسی پوشش، آن ها دارای ذهنیتی محدود، سلطه گر، شکاک هستند البته که عزت نفس بالایی دارند، اما در پوشش، اعتماد بنفس پایین تری دارند و حاضر نیستند پوشش های مختلف را امتحان کنند. 

 

 

روانشناسی لباس پوشیدن کشور های شرق آسیا

در چین باستان، لباس های ابریشمی و رنگی بلند می پوشیدند اما در حال حاضر پوشش آنان تفاوتی با جوامع غربی ندارد و محدودیتی در حجاب و پوشش ندارند. در مردم شرق آسیا با توجه به صنعت مد و فشن و استایل های بروز، هنوز هم پوشش سنتی متناسب با فرهنگ شان به وفور دیده می شود.

بر اساس روانشناسی پوشش افراد این مناطق، اشخصاصی متعهد و پایبند به اصول و قوانین خود و دارای ذهنیتی جنگجو هستند.

 

 

کلام آخر :

یکی از تاثیر گذارترین نشانه های شخصیتی یک فرد، پوشش او است. با استایل متناسب، هم به خودتان انرژی می بخشید و هم زیبایی و احساس خوب را به دیگران انتقال می دهید. همه ی ما از پوشش و لباس های زیبا، چه بر تن خود چه بر تن دیگری لذت می بریم، پس برای استایل خود وقت بگذارید. 

دیدگاه‌ها
موردی یافت نشد !