دلایل اصلی خیانت در روابط عاطفی بین زنان و مردان و انواع آن
نویسنده Admin HalamKhoobee
0 دیدگاه
۱۴ آبان ۱۴۰۳

درجوامع امروزی خیانت یک موضوع اساسی و مخرب در زندگی زناشویی افراد است. خیانت زناشویی می تواند ریشه در عوامل مختلفی داشته باشد. از نظر شخصیتی، افرادی که دارای سطح پایین تری از تعهد و پایبندی بوده، بیشتر مستعد خیانت هستند. خیانت می تواند فرد را تا مدت زیادی آسیب پذیر و پرخاشگر کند. از سوی دیگر عوامل محیطی مانند فاصله جغرافیایی، فشار های شغلی و محدودیت های فرهنگی و اجتماعی هم می توانند در شکل گیری خیانت در یک رابطه اثر گذار باشند. اهمیت شناخت انواع خیانت و آگاهی از تاثیرات آن در روابط بسیار مهم است تا از پیشامدهای ناگوار آن جلوگیری کرده و به استحکام و پایداری روابط کمک شود.

در این مقاله به بررسی دلایل و ریشه ی خیانت، ویژگی افراد خیانتکار، انواع خیانت و راه کارهای پیشگیری از خیانت می پردازیم.

 

 

دلایل اصلی خیانت در روابط زناشویی :

در شکل گیری خیانت های زناشویی دلایل گسترده و متعددی را می توان مطرح کرد که این دلایل در هر رابطه ای می توانند متفاوت باشند. اما به طور کلی عدم رضایت از رابطه ی جنسی، عدم رضایت از رابطه ی عاطفی و پایین بودن اعتماد به نفس، اختلال شخصیت و جستجوی عشق می تواند از علل خیانت در زوجین باشد. در ادامه به بررسی دلایل خیانت می پردازیم.

  1. عدم رضایت از روابط جنسی
  2. عدم رضایت از روابط عاطفی 
  3. عدم تعهد بین زنان و مردان
  4. وقت گذرانی و وابستگی بیش از حد به رسانه های اجتماعی
  5. سطح پایین هوش هیجانی در زنان و مردان
  6. عدم تلاش برای بهبود روابط عاطفی
  7. فروکش کردن هیجانات اولیه ازدواج
  8. اعتیاد به مواد مخدر و الکل یا قمار
  9. اعتماد به نفس و عزت نفس پایین
  10.  داشتن احساس خشم و انتقام

 

 

عدم رضایت از روابط جنسی : 

نداشتن رابطه ی جنسی یا عدم رضایت از یک رابطه جنسی یکی از دلایل مهم خیانت به ویژه در مردان است. زوجین در زندگی زناشویی بر این امید هستند که بتوانند در یک رابطه ی عاشقانه زندگی جنسی خود را بهبود ببخشند. بنابراین اگر نیازهای جنسی آن ها برطرف نشود و فردی که مشکل از سمت او است، تلاشی برای برطرف کردن مشکل نکند ؛ باعث به وجود آمدن انگیزه خیانت در زوج دیگر می شود.

عدم رضایت از روابط عاطفی : 

در یک ازدواج موفق دو طرف باید از توجه عاطفی طرف مقابل خود، بهره مند باشند و از آن احساس رضایت داشته باشند. در صورتی که زوجین از یکدیگر محبت کافی دریافت نکنند می تواند منجر به فاصله گرفتن آن ها از هم بشود و ممکن است که زوجین به رابطه های خارج از ازدواج روی آورند و به دنبال جبران کمبود های عاطفی خود در روابط خارج از چارچوب زندگی زناشویی و روابط عاطفی باشند.

عدم تعهد زنان و مردان : 

عدم تعهد یکی از دلایل خیانت در زندگی زناشویی است. تحقیقات و بررسی های انجام شده نشان می دهد که افرادی که کمتر به رابطه خود متعهد و پایبند هستند ؛ بیشتر به همسر خود خیانت می کنند.

وقت گذرانی و وابستگی بیش از حد به رسانه های اجتماعی : 

امروزه یکی از ابزار و راه های شکل گیری خیانت وجود فضای مجازی و رسانه های اجتماعی است. از آنجایی که با پیشرفت تکنولوژی، خیانت از طریق روابط عاطفی آسان تر شده است، بیشتر طلاق های زوجین، به موجب تاثیر رسانه های اجتماعی شکل می گیرد. وب سایت های زیادی وجود دارند که افراد می توانند با یکدیگر ملاقات داشته و ساعت ها با یکدیگر صحبت کنند و این امر منجر به آغاز یک رابطه جدید می شود که از مهم ترین دلایل خیانت در مردان و زنان است. یکی از تاثیراتی که رسانه های اجتماعی در رابطه زناشویی می گذارند، تماشای فیلم های پورن است که یک عامل خطرناک برای ازدواج و زندگی زناشویی است.

سطح پایین هوش هیجانی در زنان و مردان : 

افرد دارای انواع مختلفی از سطح هوشی هستند. هوش هیجانی یکی از موارد پر کاربرد در زندگی است که برای برقراری یک رابطه شاد و سالم با شخص دیگر، حیاتی است. هوش هیجانی یا همان صمیمیت، یک عامل مهم در حفظ یک رابطه عاطفی است. روانشناسان بر این باورند که افراد با هوش هیجانی پایین ممکن است تمایل بیشتری به خیانت داشته باشند. اشخاصی که از هوش هیجانی پایین تری برخوردار هستند ؛ نمی توانند شریک زندگی خود را درک کنند. در نتیجه طرف مقابل در رابطه به موجب احساس عدم شناخت و ناتوانی در برقراری ارتباط به خیانت تمایل پیدا می کند. صمیمیت یا هوش هیجانی برای یک رابطه سالم ضروری و برای ایجاد و حفظ یک رابطه خوب لازم است.

               

 

عدم تلاش برای بهبود روابط عاطفی : 

یکی از عوامل مهم در شکل گیری خیانت در زندگی زناشویی، عدم تلاش لازم و کافی برای بهبود روابط عاطفی و صمیمی میان زوجین است. اگر زوجین برای بهبود، توسعه صمیمیت و عاطفه میان خود تلاش نکنند، باعث فاصله گرفتن آن ها از یکدیگر می شود. بی توجهی به نیازهای عاطفی همسر و تلاش ناکافی در حفظ و ارتقای کیفیت رابطه، شرایطی را ایجاد می کند که زمینه را برای بروز روابط خارج از چارچوب زناشویی فراهم می کند.

فروکش کردن هیجانات اولیه ازدواج : 

با گذشت زمان ممکن است هیجانات اولیه ازدواج فرو کش کند، در این گونه مواقع اغلب مردان و زنانی که در جست و جوی عشق تازه و هیجان هستند ؛ مستعد خیانت زناشویی قرار می گیرند. اشتیاق، دلیل اصلی برای دوام روابط طولانی مدت است و از دست دادن شورو اشتیاق اولیه، می تواند یکی از دلایل خیانت در زوجین باشد. این نوع خیانت زمانی شکل می گیرد که زوجین درک مناسبی از چگونگی بلوغ عشقی در ازدواج را ندارند.

اعتیاد به مواد مخدر و الکل یا قمار :  

یکی از عوامل مهم در خیانت های زناشویی سوء مصرف و اعتیاد به مواد مخدر  و الکل  یا قمار است. با مصرف بیش از حد مواد مخدر و نوشیدنی های حاوی الکل افراد توانایی کنترل بر رفتار خود را از دست می دهند. الکل قادر است میل به رابطه جنسی را مهار کند، همچنین اعتیاد به الکل حس بازدارندگی را در افراد کاهش می دهد. مصرف مواد مخدر در افراد ممکن است که به صورت موقتی احساس شیفتگی ایجاد کند و با ایجاد فاصله از شریک زندگی خود، زمینه را برای خیانت مهیا سازد.

 

اعتماد به نفس وعزت نفس پایین :

 افرادی که دارای اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی هستند ؛ بیشتر دچار خیانت در زندگی زناشویی و روابط عاطفی خود می شوند و ممکن است احساس کننند که نیاز به تایید و توجه دیگران دارند و با خیانت، احساس قدرت و ارزشمندی پیدا کرده و تصور می کنند که از ارزش بالایی برخوردار هستند. این افراد با دریافت میزان کمی از توجه و علاقه، می لغزند و خیانت می کنند.

 داشتن احساس خشم و انتقام : 

یکی از عواملی که در شکل گیری خیانت در رابطه ی زناشویی نقش دارد ؛ خشم و یا حس انتقام است. بعضی از افراد ممکن است به دلیل احساس خشم و نارضایتی از همسر خود به خیانت روی بیاورند. بعضی افراد هم ممکن است به دلیل حس انتقام، نسبت به طرف مقابل به سمت خیانت کشیده شوند. این مورد در رابطه با افرادی بیشتر صدق می کند که فرد یک بار از شریک زندگی خود خیانت دیده و به دلیل آسیب و رنجی که تحمل کرده است ؛ این کار را انجام می دهد تا انتقام بگیرد و این رنج را به طرف مقابل خود بدهد .

 

 

نشانه ها و ویژگی های افراد خیانتکار

افرادی که در زندگی خود به شریک عاطفی شان خیانت می کنند ؛ نشانه ها و ویژگی های مختلفی دارند. از جمله این نشانه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • نوسانات خلقی زنان و مردان
  • نداشتن صداقت و پنهان کاری های زیاد
  • بی احترامی و اهمیت ندادن به طرف مقابل
  • کاهش میل جنسی بین زوجین
  • تغییرناگهانی در ظاهر فرد
  • تغییر ناگهانی در میزان در دسترس بودن فرد و نداشتن میل و رغبت به وقت گذراندن با همسر خود
  • تغییر رمز عبور تلفن همراه یا کامپیوتر و حساسیت روی آن
  • ایجاد مخارج نا مشخص در کارت اعتباری
  • نا امیدی و نداشتن برنامه ریزی برای آینده

انواع خیانت در زنان و مردان

انواع خیانت، مجموعه ای گسترده از رفتار ها و اعمال هستند که می توانند در روابط زناشویی زوجین به وجود بیایند و می توانند به شکست روابط و تاثیرات منفی در زندگی افراد منجر شوند. شناخت انواع خیانت و آگاهی از تاثیرات آن در روابط، بسیار مهم و با اهمیت است تا از پیشامد های ناخوشایند آن جلوگیری شود و به استحکام و پایداری روابط کمک کند. در ادامه به بررسی انواع خیانت می پردازیم:

 

  • خیانت جنسی
  • خیانت عاطفی
  • خیانت آنلاین
  • خیانت مالی

خیانت جنسی :

 یکی از رایج ترین و بدترین انواع خیانت، خیانت جنسی است و به دلیل صمیمیت جنسی با کسی است که شریک زندگی زوجین نیست. یکی از نشانه های واضح و روشنی که شریک زندگی خیانت می کند این است که رابطه جنسی بین زوجین کاهش و یا دچار مشکل شده است. صمیمیت جنسی با  شخصی که شریک زندگی نیست، از بارزترین نشانه های خیانت است و در بیشتر موارد، این صمیمیت منجر به جدایی می شود.

خیانت عاطفی : 

یکی از انواع خیانت، خیانت عاطفی یا خیانت احساسی است که شامل وابستگی عاطفی به شخصی غیر از شریک زندگی است. وقتی که یکی از زوجین از نظر عاطفی درگیر شخص دیگری می شوند، آن شخص نقش محرم او را بر عهده می گیرد. رفته رفته فردی که از نظر عاطفی، خیانت می کند پی می برد که بیش از حد به طرف مقابل خود اعتماد داشته و با او احساس صمیمت می کند. نمونه هایی از این خیانت شامل این است که زوجین همیشه به کسی غیر از شریک زندگی خود اعتماد می کنند. این امر می تواند باعث شود که شریک زندگی احساس کند از رابطه کنار گذاشته شده است. در این نوع خیانت، احساسات، نقش اول را بازی می کند.

خیانت آنلاین :

یکی دیگر از انواع خیانت، خیانت آن لاین است که با پیشرفت تکنولوژی و افزایش چشمگیر استفاده از شبکه های اجتماعی به یکی از مشکلات بسیار رایج در زنان و مردان تبدیل شده است. بررسی های انجام شده نشان می دهد که شبکه های اجتماعی به عنوان تهدیدی بالقوه برای روابط عاشقانه و عاطفی هستند. طرفین درگیر در یک رابطه اینترنتی ممکن است هرگز یکدیگر را ملاقات نکنند، اما ارتباط بین آن ها می تواند بر روابط متعهدانه شان تأثیر بگذارد. یک رابطه آنلاین می تواند حس حسادت و خشم را در شریک زندگی برانگیزد.

خیانت مالی : 

خیانت مالی یکی از انواع خیانت است و زمانی اتفاق می افتد که شریک زندگی از مخارج یا پس انداز در زندگی آگاه نباشد. پنهان کردن مسائل مالی، دروغ گفتن در مورد درآمد و مخارج و هدر دادن غیرضروری منابع مالی مشترک بدون اطلاع به شریک زندگی، همگی می توانند مصداق خیانت مالی باشند.

 

 

راه کارهای کاربردی برای جلوگیری از خیانت

وجود خیانت، یک واقعیت در روابط زناشویی است که می تواند به شکست رابطه عاطفی و تاثیرات منفی در زندگی افراد منجر شود. در روابط زناشویی با ایجاد و تقویت رابطه ی سالم و بر پایه اعتماد، صداقت و تعهد،  پیشگیری و جلوگیری از خیانت امکان پذیر استهمچنین برخورداری از مهارت های ارتباطی و رفتاری موثر و توانایی حل مسالمت آمیز مشکلات می تواند به پیشگیری از بروز خیانت کمک کند. در ادامه به بررسی چند راه کار موثر برای جلوگیری از طلاق می پردازیم.

  • وجود احترام متقابل بین زوجین
  • ایجاد مرزبندی در روابط عاطفی و پایبندی به مرزهای اخلاقی
  • بالابردن اعتماد به نفس و عزت نفس
  • درک متقابل یکدیگر
  • درمان طرح واره های ناسازگار
  • افزایش کیفیت رابطه ی جنسی و ایجاد رضایت جنسی در طرف مقابل
  • توجه به نیازهای یکدیگر 
  • دوری از خشونت و دعوا در زندگی زناشویی
  • وقت با کیفیت بیشتری را با یکدیگر گذراندن

کلام پایانی

یکی از تلخ ترین اتفاقاتی که در زندگی زناشویی هر فردی می تواند رخ بدهد ؛ خیانت است که باعث از بین رفتن کامل اعتماد در بین زوجین می شود. وقوع خیانت در هر زندگی ای باعث سردی روابط عاطفی و در بعضی مواقع باعث از هم پاشیدگی زندگی زناشویی می شود. در صورت وقوع خیانت در زندگی مشترک، زوجین باید از یک درمانگر متخصص کمک بگیرند و بعد از بررسی علت های خیانت، راه حل مناسب را در برخورد با این موضوع انجام بدهند.

اگر شما هم تجربه ایی در زمینه خیانت در زندگی خود یا اطرافیان دارید ؛ در صورت تمایل با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها
موردی یافت نشد !