معنای اصلی احساس رهایی و آرامش و راه رسیدن به آن
نویسنده Admin HalamKhoobee
0 دیدگاه
۰۶ آبان ۱۴۰۳

هدف و غایت اصلی تمامی فعالیت های بشر آرامش است. آرامش و احساس رهایی یک حس درونی است. سکنای درون و حس رهایی در حین اتفاقات تلخ و شیرین زندگی است. آرامش در درون کسانی است که میدانند در پس هر اتفاق، خیر نهفته است حتی اگر معنای آن اتفاق را ندانند و به ظاهر سخت و ناگوار باشد.

تاثیرات آرامش بر روی زندگی ما 

زمانیکه در قلب ما آرامش باشد قطعا بهتر می توانیم فکر کنیم و برای زندگی خود برنامه ریزی کنیم .

کاهش اضطراب و استرس :

وجود آرامش در ما باعث رفع استرس می شود. زمانی که استرس و اضطراب ناشی از عوامل و اوضاع بیرونی از بین برود باعث می شود عملکرد ما در همه ی زمینه ها بهبود یابد. 

ورزش یوگا باعث حس آرامش در بدن می شود و در کل فعالیت های بدنی با ترشح هورمون های شادی بخش باعث حس رهایی و رفع اضطراب می شوند و در نتیجه خلق و خوی ما بهتر می شود.

روابط عالی با حفظ آرامش :

خود دوستی و  با خود به صلح رسیدن تاثیر آرامش است . اگر ما در درون مان با خود در صلح باشیم قطعا در روابط با دیگران هم به صلح و آرامش می رسیم. رفتار دیگران نسبت به ما همانند آینه است که درونیات ما را به ما نشان می دهد. با داشتن آرامش و به تبع رسیدن به صلح درونی رفتار اطرافیان ، هم با ما زیبا و حامل عشق می شود و هم احساس خوشبختی در درون مان ایجاد می شود.

 

کنترل بر جنبه های مختلف زندگی :

 با ذهن آرام می توان جنبه هایی از زندگی که دچار اختلال شده است را شناخت و قدم های آگاهانه در جهت رفع آن ها برداشت و به این ترتیب می توانید تا جایی که امکانش باشد کنترل عوامل بیرونی زندگی تان را به دست بگیرید.

کنترل خشم :

 خشم و عصبانیت در وهله ی اول بر روی مغز ما اثر می گذارد. زمانی که ما عصبانی می شویم، هورمون های آدرنالین و نورآدرنالین ترشح می شود. این هورمون ها باعث واکنش سریع در رفتار ما می شود. به همین دلیل همه ی ما احساس پشیمانی بعد از عصبانیت را تجربه کردیم. چون در واکنش سریع آگاهی رنگ می بازد. آرامش که با خود, شادی عمیق به همراه دارد باعث ترشح هورمون سرتونین می شود و این هورمون در تنظیم و کنترل احساس خشم موثر است. 

راه کار های رسیدن به احساس رهایی و آرامش

… 

ایمان و رها کردن ترس : 

ایمان ، آرامش می آورد. ایمان چیزی نیست که بتوانید آن را ببینید و یا لمس کنید. ایمان را باید در قلب تان احساس کنید. باور به این که خداوند وقتی دری را در مقابل ما قرار می دهد ؛ کلید آن را هم در اختیار ما می گذارد. پس هر چالش و سختی، راه حلی دارد و در نتیجه این باور, من می دانم که خداوند همراه من است پس نمی ترسم و نگران نیستم و بجای ترس و پریشانی با ایمانم، آرامش را به درونم دعوت می کنم. 

از یاد برده اید که قدرتی بالاتر از تمامی موجودات وجود دارد که حواسش به همه چیز هست. پس بهتر نیست همه چیز را به او بسپاریم و کمی آرام تر باشیم؟!

 

هدف گذاری و تاثیر آن در داشتن حس رهایی و آرامش :

برای آسودگی ذهن و احساس رهایی هدف گذاری کنید. هدف گذاری، برنامه ای جامع برای رسیدن به خواسته ها است. این برنامه باید خیلی دقیق و مشخص و قابل لمس باشد. برای مثال : من می خواهم در سال 1403 به ماشینی برسم که (مدلش, رنگش و ...) کاملا مشخص باشد. هدف گذاری، لیدر سفر در مسیر رسیدن به آرامش است.

رفتار صحیح با آنچه که داریم :

ما گاهی آرامش خود را گم می کنیم چرا که رسیدن به خواسته و آرزویی را آخر خوشبختی و آرامش می دانیم. اما وقتی به خواسته ی خود می رسیم؛ می بینم باز هم به آن احساس نرسیده ایم. درصد کمی از خوشبختی ما به اوضاع جامعه و شرایط اقتصادی گره خورده است و درصد بالایی از خوشبختی و آرامش ما به نگرش, دیدگاه و رفتار ما با اطرافیان مان برمی گردد. 

اگر خیلی وقت ها اوضاع زندگی خوب نیست، دلیلش این است که رفتار ما نسبت به هر آنچه که داریم درست نیست. حتی فنجان در دستمان.

 

 نمونه هایی از رفتار و نگرش صحیح برای دریافت احساس رهایی

  1. هر چیزی که برای خودمان میخواهیم بیشتر از آن برای دیگران بخواهیم. 
  2. خود را در آغوش آرزو هایتان ببینید.انگار که همین الان آن آرزو را زندگی می کنید و شکرگزار این برآورده شدن باشید.
  3. با منبع هستی در اتصال باشید. اگر این اتصال برای مدت زیادی قطع شده باشد احساس سردرگمی خواهید داشت و آرامش در درونتان رنگ میبازد. در این اتصال میدانی در دو سر اتفاقات خیر است. اگر بدست بیاوری که باید شکرگزار خالق باشی و اگر هم از دست بدهی حتما بهترش را بدست میاوری.
  4. همه چیز را همان جور که هست بپذیر و دوست داشته باش.

                                    رفیق تو به غار تنهایی و خلوت با خالق درونت نیاز داری.

                                                   با جهان اطرافت در صلح باش.

 

حفظ نظم در زندگی شخصی در راستای داشتن حس رهایی و آرامش : 

بر اساس علم ثابت شده که بی نظمی باعث تشویش افکار و اضطراب درونی می شود. همان طور که در بالاتر هم اشاره شد، با وجود استرس عملکرد مغز پایین می آید. در عین حال نظم با خود آرامش به همراه دارد و قطعا با وجود نظم استرس کاهش و عملکرد مغز بهبود می یابد.

کارهای خود را به تعویق نیندازید : 

همه ی ما حال بدی را که با فکر کردن به کارهای عقب افتاده برایمان ایجاد شده را تجربه کرده ایم. استرس حاکی از افکار این چنینی, زندگی را بی ثبات و حال فرد را پریشان میکند. پس با برنامه ریزی سعی بر این داشته باشید که کارهایتان را به موقع و سر وقت انجام دهید تا آرامش در زندگی تان جاری شود.

انجام کارهایی که به شما احساس رهایی می دهد :

* اگر اهل هنر هستید می توانید با کشیدن نقاشی و انجام طراحی و رنگ آمیزی روح خود را جلا دهید. هنر روح را آرام می کند.

*انجام کارهای روتین جسمی مثل مراقبت های پوستی و ماساژ گرفتن، نفس های عمیق، نرمش دست و پا، حمام آب گرم و سونا می تواند تاثیر مستقیم در آرامش روح ما بگذارد. شل شدن عضلات جسم به ما احساس آرامش می دهد.

*تصویر سازی و مدیتیشن و انجام یوگا می تواند علاوه بر ایجاد آرامش و حس رهایی باعث تمرکز و رفع استرس شود. حتما امتحان کنید و حداقل روزی یکبار یکی از این موارد را انجام دهید.

*ساز بزنید و یا به نوایی دلنشین گوش دهید. موسیقی باعث می شود ما در شرایط تنش زا بهتر عمل کنیم؛ حتی روشی به نام موسیقی درمانی داریم که با اندازه گیری هورمون های کورتیزول نتایج آن قابل مشاهده است.

* ارتباط با طبیعت و صلح با حیوانات درون ما را پر از عشق و شعف می کند. برای رفتن به طبیعت حتما وقت بگذارید. 

  پذیرش عاملی مهم در رسیدن به احساس رهایی و آرامش :

 پذیرش باعث میشه ما در شرایط و مراحل مختلف زندگی خود تصمیم عاقلانه تر بگیریم. هفت موردی که باید بپذیریم تا به آرامش برسیم :

1.با خودت نجنگ

خیلی وقت ها ما در حال جنگ بی پایان با خودمان هستیم چون ممکن است یک تجربه از زندگی خود را نپذیرفته باشیم و اگر مدت زیادی هست که درگیر این جنگ بی پایان هستیم، پس معنای زندگی را درست درک نکرده ایم و قطعا ما در این شرایط, کلید در آرامش را گم کرده ایم. 

 

 2.همدردی کنیم و نقص ها را بپذیریم

کلمه ی درک معجزه گر است. همین که این کلمه را به عزیزانت می گویی کل وجودت را آرامش فرا می گیرد. بپذیر که قرار نیست همه یک مسیر را طی کنند و یک دیدگاه داشته باشند. پذیرش این مورد به معنای درک واقعی است و با خود احساس رهایی به همراه دارد.

3.عمر ما کفاف همه چیز را در این دنیا نمی دهد.

پس بهتر است بجای نفرت پراکنی، عشق را منتشر کنیم. عشق سنگ را آب می کند و هیچ چیز در این جهان زیباتر و مقدس تر از عشق ورزیدن نیست. 

4.سکوت کنیم.

اجازه بدیم صحبت فرد مقابل ما تمام شود و بعد شروع به صحبت کنیم. بهتر است وسط صحبت هم نپریم. باعشق شنونده هم باشیم. این مورد حال جهان را بهتر می کند و آرامش را در جهان ما انتشار می یابد.

گاهی باید بی حوصله باشی.

اگر آرامش می خواهید باید بپذیرید که گاهی نیاز است قوی بودن را کنار بگذارید و خودتان را در آغوش بگیرید و درد ها و رنج های خودتان را التیام دهید. 

برای رسیدن به خواسته ها و درک شدن،نیازی به اثبات برحق بودن نیست.

پذیرش این موضوع، همان حس آرامشی است که مدت ها دنبال آن هستید. قضاوت کننده فقط خالق است. 

گاهی اجازه بدهیم مدال طلا برای دیگران باشد.

نیکی به دیگران و خیر رساندن به دیگران چراغ و نوری در مسیر آرامش است. حال خوبی که در شما در نتیجه کمک به دیگران و رسیدن آن ها  به موفقیت و سود می شود؛ وصف نشدنی است. گاهی لذت این حال خوب از رسیدن به موفقیت خودت نیز بیشتر خواهد بود.

برای رسیدن به آرامش و حس رهایی سه چیز را ترک کن :

  1.  اینکه مدام دیگران را کنترل کنی 
  2.  اینکه بخواهی مدام مورد تایید دیگران قرار بگیری 
  3.  اینکه مدام در رابطه با دیگران قضاوت و پیش داوری و یا ذهن خوانی کنی

برای احساس آرامش بهتر است کمی دیرتر برنجیم وزودتر ببخشیم و کمتر قضاوت کنیم و فرصت بیشتری به افراد بدهیم.

کلام آخر : 

برای رسیدن به احساس رهایی و آرامش می توانید برنامه ی روزانه ات را یادداشت کنید و برای رسیدن به خواسته هایتان هدف داشته باشید. در این راه بحث نکنید و با همه بی قید و شرط مهربان باشید. به کسی وابسته نباشید و عاشق خود و خالقتان باشید.

یادت باشد رفیق, آرامش سهم دلی هایی می شود که در تصرف پروردگار است.

 

دیدگاه‌ها
موردی یافت نشد !